Værd at vide

Tilskud til tandlægebesøg


Der er kommet nye regler for tilskud til tandbehandlinger. Se reglerne HER og husk at sikre dig, at du kommer i den rigtige gruppe.

Fysioterapeuter med viden om Parkinson


I kredsen har vi nu 3 fysioterapeuter, der har deltaget i kurset om Parkinson. Se listen HER.


Det udelukker dog på ingen måde, at andre fysioterapeuter kan have erfaring med og viden om problematikkerne omkring vores diagnose.

Montebello


Montebello er trænings- og genoptræningsafd. under Nordsjællands Hospital, geografisk placeret lidt syd for Malaga i Spanien.

Du kan læse om Montebello via Parkinsonforeningens hjemmmeside HER


Se endvidere LINK til patienthåndbog  og LINK til ansøgningsskema


Snak med din neurolog om dine muligheder for at få dette 3 ugers ophold..


Søvnproblemer??


I forbindelse med cafemøde i efteråret gav Christel Sonne Rasmussen sine bud på, hvordan vi kan afhjælpe søvnproblemer. Læs HER - og sov godt !!

Vederlagsfri fysioterapi


Du kan få en henvisning til vederlagsfri fysioterapi med henblik på holdtræning. Kontakt din egen læge og bed om henvisningen og vælg selv den klinik for fysioterapi, som ligger bedst for dig rent geografisk eller som du kan hente gode referencer på fra andre med samme diagnose. Din ret til vederlagsfri fysioterapi er nedfældet i Sundhedsstyrelsens vejledning fra 2008.

Aflastningsmuligheder


Se tilbud om aflastning til parkinsonramte og pårørende (udarbejdet maj 2015) Listen findes HER og er delt op i kommunale, frivillige og private tilbud

God træning


De hollandske guidelines for træning af parkinsonramte er blevet oversat til dansk. Vil du gerne have gode ideer til at optimere din træningsindsats, kan du fide inspiration HER

Spis nødder


Nødder er sunde. Spis dem hver dag.

Læs HER hvorfor