Værd at vide

Tilskud til tandlægebesøg

 

Der er kommet nye regler for tilskud til tandbehandlinger. Se reglerne HER og husk at sikre dig, at du kommer i den rigtige gruppe.

Fysioterapeuter med viden om Parkinson

 

I kredsen har vi nu 3 fysioterapeuter, der har deltaget i kurset om Parkinson. Se listen HER.

 

Det udelukker dog på ingen måde, at andre fysioterapeuter kan have erfaring med og viden om problematikkerne omkring vores diagnose.

Montebello

 

Montebello er trænings- og genoptræningsafd. under Nordsjællands Hospital, geografisk placeret lidt syd for Malaga i Spanien.

Du kan læse om Montebello via Parkinsonforeningens hjemmmeside HER

 

Se endvidere LINK til patienthåndbog og LINK til ansøgningsskema

 

Snak med din neurolog om dine muligheder for at få dette 3 ugers ophold..

 

Søvnproblemer??

 

I forbindelse med cafemøde i efteråret gav Christel Sonne Rasmussen sine bud på, hvordan vi kan afhjælpe søvnproblemer. Læs HER - og sov godt !!

Vederlagsfri fysioterapi

 

Du kan få en henvisning til vederlagsfri fysioterapi med henblik på holdtræning. Kontakt din egen læge og bed om henvisningen og vælg selv den klinik for fysioterapi, som ligger bedst for dig rent geografisk eller som du kan hente gode referencer på fra andre med samme diagnose. Din ret til vederlagsfri fysioterapi er nedfældet i Sundhedsstyrelsens vejledning fra 2008.

Aflastningsmuligheder

 

Se tilbud om aflastning til parkinsonramte og pårørende (udarbejdet maj 2015) Listen findes HER og er delt op i kommunale, frivillige og private tilbud

God træning

 

De hollandske guidelines for træning af parkinsonramte er blevet oversat til dansk. Vil du gerne have gode ideer til at optimere din træningsindsats, kan du fide inspiration HER

Spis nødder

 

Nødder er sunde. Spis dem hver dag.

Læs HER hvorfor